GUATEMALA

 

Legalisoinnit

 Asiakirjat, menettelytapa

1. Guatemalaa varten tarvittava asiakirja on käännettävä espanjaksi virallisen kääntäjän toimesta. Muilla kielillä olevia asiakirjoja konsulaatti ei voi legalisoida. Virkatodistuksen saa pyytämällä jo alun perin espanjankielisenä. Epäselvissä tapauksissa suositellaan ottamaan konsuliin tai varakonsuliin yhteyttä etukäteen.

Espanjan kielen virallisia käännöksiä tekee esimerkiksi DI Ahti Hytönen (puhelin 040 8338131).

2. Kääntäjän leimalla varustettu asiakirja leimautetaan sen jälkeen paikallisessa maistraatissa, joka todistaa kääntäjän nimikirjoituksen.

3. Tämän jälkeen asiakirja toimitetaan ulkoasiainministeriön passitoimistoon, joka todistaa maistraatin allekirjoituksen. Passitoimisto sijaitsee Helsingissä Katajanokalla. Puhelin on (09) 16005.

4. Tämän jälkeen asiakirja toimitetaan Guatemalan konsulille tai varakonsulille, joka laillistaa ulkoasiainministeriön passitoimiston vahvistaman asiakirjan leimallaan.

Tämän jälkeen asiakirja on valmis esitettäväksi Guatemalassa.

Asiakirjojen laillistuksen voi suorittaa vain konsuli henkilökohtaisesti. Kiireellisten tapausten kohdalla pyydetään varmistamaan etukäteen, että konsuli on paikalla. Puhelin 0500 448373 tai (02) 6354272. Varakonsuli Peter Didrichsenin puhelinnumero on (09) 47650227.

Muussa tapauksessa laillistaminen on suoritettava Guatemalan suurlähetystössä Tukholmassa. Osoite: Guatemalas Ambassad, Munkbron 3, S-111 28 STOCKHOLM, Sverige.

 

Kauppa-asiakirjat

Kauppa-asiakirjoja koskevat säännökset ovat muuttuneet. Kauppalaskuja ei enää tarvitse legalisoida konsulaatissa.